Названо десятку кращих алкогольних брендів 2011

— 14 липня 2011, 16:07

Відомий аналітичний журнал Drinks International опублікував топ-десятку світових алкогольних брендів цього року, які збільшили випуск та продаж своєї продукції за останні 12 місяців.

У десятку найкращих потрапили наступні компанії:

1 місце: Коньяк Martel (Pernod Ricard) - 19,9% *.

2 місце: Горілка Eristoff (Bacardi) - 19,5%.

3 місце: Коньяк Courvoisier (Beam Global Spirits & Wine) - 17,6%.

4 місце: Біттер Fernet Branca (Fratelli Branca Distillerie) - 16,3%.

5 місце: Віскі Chivas Regal (Pernod Ricard) - 16,3%.

6 місце: Віскі Jameson (Pernod Ricard) - 15,7%.

7 місце: Ром Havana Club (Pernod Ricard) - 14,9%.

8 місце: Текіла Sauza (Beam Global Spirits & Wine) - 14,8%.

9 місце: Горілка Russian Standart (РУСТ) - 13,6%.

10 місце: Віскі Johnnie Walker (Diageo) - 9,7%.

* У відсотках вказано збільшення обсягу продажів у порівнянні з 2010 роком.

Незважаючи на те, що коньяк завоював собі славу, як "напій для обраних", він зміг посісти перше місце в цьому рейтингу. А цей факт, як вважають аналітики, є одним з найбільш точних індикаторів стану світової економіки. Корпорація Pernod Ricard в черговий раз підтвердила статус однієї з найбільшої компанії у світі, до того ж у цій десятці є її 4 продукту.

Успіх французьких коньяків у світі пов'язаний зі збільшенням продажів виноробної продукції Франції на азіатському ринку, і особливо - в Китаї. За останні роки там спостерігається стабільно зростаюча тенденція до споживання високоякісних французьких вин, шампанського, коньяку, віскі Chivas Regal, пише DRINKTIME.RU.

Єдиним спиртним напоєм, який збільшив продажі своєї продукції у себе на батьківщині, є кубинський ром Havana Club, бренд якого належить Pernod Ricard.

Представник з Росії також зміг потрапити в десятку кращих. Це горілка "Російський стандарт", що належить компанії РУСТ. Її успіху сприяє правильно обрана стратегія становлення бренду на світовому ринку і досить серйозне просування горілки у багатьох країнах.

Реклама:

Головне сьогодні