Шоколад у поєднанні з червоним вином поліпшує самопочуття

— 18 липня 2011, 11:37

Вживаючи разом червоне вино і шоколад, можна значно поліпшити свою розумову здатність, оскільки ці два продукти містять поліфеноли - речовини, що розширюють судини і покращують кровообіг головного мозку.

Такого висновку дійшли співробітники Нортумбрійського Університету у Великобританії, після того, як провели ряд досліджень, щоб довести вплив ресвератрола на поліпшення мозкових процесів.

Ресвератрол - один з видів натуральних речовин - поліфенолів, які знаходяться в кісточках і шкірці винограду. Вони розширюють кровоносні судини, і, тим самим, прискорюють доставку крові в мозок. Разом з кров'ю до мозку потрапляє цукор і кисень, таким чином, у людини поліпшується самопочуття і мозкова активність. Особливо корисний прийом поліфенолів під час втоми, викликаної активною мозковою діяльністю, наприклад, після рішення математичних задач. Крім того, ресвератрол перешкоджає утворенню тромбів в судинах мозку.

Науковий керівник проекту Ема Вайтман відзначила, що подібний ефект краще відстежується у літніх людей, у яких з віком кровопостачання мозку погіршується, і чиї судини мають схильність до зниження еластичності. "Деякі дослідження вже показали, що ресвератрол приносить тільки вигоду, і не має жодних протипоказань, його можна взяти в якості добавки", сказала вона. Тому, тривалий прийом ресвератрола дасть тільки позитивні результати.

В ході експерименту добровольці, що вживали ресвератрол, пройшли сканування головного мозку. Вченими було зазначено, що після прийому препарату у респондентів значно покращився кровотік до мозку. Коли ж респонденти прийняли ресвератрол після чашечки гарячого шоколаду і повторно пройшли сканування, то вчені звернули увагу, що результати добровольців ще більше покращилися. Таким чином, учені дійшли висновку, що поєднання червоного вина з шоколадом ще ефективніше діє на психічне здоров'я людини. Ці продукти чудово доповнюють один одного і забезпечують найкращі результати.

Реклама:

Головне сьогодні