На півдні Японії проводиться евакуація населення

— 19 липня 2011, 11:00

У південних префектурах Японії - Кагосіма і Міядзакі, до яких наблизився потужний тайфун "Маон", - розпочато евакуацію жителів ряду районів.

За інформацією місцевої влади, у зв'язку з новим ударом стихії сформовані штаби з надання допомоги населенню, пише Вести.ru.

Тайфун, швидкість вітру в епіцентрі якого досягає 40 метрів в секунду, вже підійшов впритул до півдня Японії і повільно переміщається в північно-західному напрямку. Протягом дня особливо сильні дощі очікуються на островах Сикоку і Кюсю, а також у південній частині острова Хонсю. Влада сповістила громадян, що живуть поблизу водойм і, особливо біля морського узбережжя, про небезпеку високих хвиль, повеней і зсувів.

Через розгул стихії в південних регіонах країни скасовані десятки авіарейсів, перервано поромне сполучення між портами префектури Кагосіма і міста Осака, у ряді районів тимчасово припинена подача електроенергії.

За прогнозами синоптиків, сильні дощі та шквалистий вітер у багатьох регіонах Японії, включаючи потерпілий від стихійного лиха північний схід Хонсю, не припиняться до четверга включно.

Реклама:

Головне сьогодні