Автобус з українськими дiтьми перекинувся в Румунiї

— 19 липня 2011, 11:54

Автобус з українськими дiтьми, що прямував з Болгарiї до України, в нiч на понедiлок потрапив у ДТП в Румунiї. Незначних травм дiстали 14 людей.

Як повiдомив прес-секретар Мiнiстерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, якого цитує Iнтерфакс-Україна, окрiм водiя, в автобусi перебували ще 42 людини - всi громадяни України, зокрема 28 дiтей.

ДТП сталася близько 3.00 ночi на вiдстанi близько 70 км до українського кордону - автобус з'їхав з дороги й перекинувся.

За словами прес-секретаря МЗС, на мiсце аварiї вiдразу прибули румунськi полiцейськi та санiтари швидкої допомоги.

"Було госпiталiзовано 14 людей iз незначними тiлесними ушкодженнями. Пiсля надання необхiдної медичної допомоги їх виписали з лiкарнi. Загиблих серед постраждалих осiб унаслiдок аварiї немає", - наголосив Дикусаров.

Вiн також зазначив, що про ДТП водiй автобуса повiдомив своє керiвництво в Українi, пiсля чого о 9.00 з Києва до пункту пропуску Ренi в Одеськiй областi виїхав iнший автобус для пересадки пасажирiв.

На мiсце подiї також прибули працiвники Посольства України в Румунiї.

Румунська сторона надала автобус для перевезення всiх 42 українцiв, окрiм водiя, до пункту пропуску Ренi. "О 18.00 вони виїхали на територiю України", - сказав прес-секретар МЗС.

Водiй автобуса залишився в Румунiї для вирiшення питання щодо пошкодженого автобуса, який перебуває в непридатному для подальшого пересування станi та потребує ремонту.

"Водiєвi забезпечено постiйний зв'язок iз консульським вiддiлом посольства", - запевнив Дикусаров.

Крiм того, спiвробiтники посольства та представництва МЗС України в Одесi вжили органiзацiйних заходiв щодо проведення додаткового медичного огляду постраждалих українцiв у центральнiй районнiй лiкарнi м. Ренi.

За словами прес-секретаря МЗС, унаслiдок вжитих посольством заходiв було надано консульсько-правову допомогу потерпiлим громадянам України та не допущено порушення їхнiх прав i свобод.

Реклама:

Головне сьогодні