Індусам пропонують стерилізацію в обмін на телевізори та мотоцикли

— 2 липня 2011, 10:00

Мешканців індійського штату Раджастан будуть преміювати за добровільну стерилізацію.

Відповідну кампанію, спрямовану на боротьбу з перенаселенням, почала влада району Джхунджуну (Jhunjunu), пише Медпортал.ru.

В рамках кампанії всі індуси, що пройшли стерилізацію до 30-го вересня 2011 року будуть включені в спеціальну лотерею. Головним призом у розіграші стане Tata Nano, яка вважається найдешевшим автомобілем в світі.

Крім зазначеного авто у розіграші братимуть участь мотоцикли, телевізори діагоналлю 21 дюйм і навіть кухонні комбайни. За оцінками регіональних влад, лотерея зможе залучити близько шести тисяч осіб.

Населення району Джхунджуну за останнє десятиліття збільшилося на 11,8 відсотка і в даний час складає близько 2,1 мільйона осіб. Адміністрація району сподівається, що лотерея допоможе досягти запланованого рівня: 21 тисяча операцій із стерилізації на рік.

За даними Фонду ООН в області народонаселення (UNFPA), сумарний коефіцієнт народжуваності в Індії становить 2,588 народжень на одну жінку. Незважаючи на те, що з 1990 року цей показник знизився в півтора рази, фахівці вважають, що до 2030 року число індусів перевищить населення Китаю.

Реклама:

Головне сьогодні