Російський оператор допустив витік в інтернет 8 тисяч СМС

— 20 липня 2011, 14:26

Російський оператор стільникового зв'язку "Мегафон" допустив появу в інтернеті 8 тисяч особистих повідомлень.

Як повідомляє Бі-бі-сі, гуру рунету не вірять у версію про хуліганство чи діяльність конкурентів. Вони радять операторам електронного зв'язку краще працювати, а користувачам - не довіряти на всі 100% телефонам на комп'ютерам.

Стало відомо, що особисті повідомлення потрапили у відкритий доступ через відсутність на сайті sendsms.megafon.ru файлу robots.txt, в якому прописані інструкції для пошукових роботів.

За словами одного із засновників рунету Антона Носіка, даний файл присутній на будь-якому сайті, що індексується пошуковими машинами. Він говорить цим машинам, у які директорії їм варто дивитися, а в які не треба. "Пошукові машини сприймають такі файли однаково і прямує за ними. Це їх юридичний захист від відповідальності за результати індексації. Пошукові машини ніколи не стануть індексувати те, що їм забороняють власники сайтів. В даному випадку власники "Мегафону" просто не подумали про це", - каже він.

Постраждалі ставляться до того, що трапилося по-різному. Якщо москвич Микита не бачить в публікації його SMS-повідомлень "нічого такого страшного", то абонент Олеся "обурена до глибини душі".

Антон Носік впевнений, що клієнтам не вдасться засудити "Мегафон", і "скандал обмежиться медійним шумом".

Справа в тому, що загальнодоступною стала інформація, яка містить телефонні номери одержувачів, але не відправників SMS-повідомлень.

Реклама:

Головне сьогодні