Поляки – щасливі люди: дослідження

— 20 липня 2011, 16:05

Середньостастичний поляк - це щаслива й життєрадісна людина, яка не боїться економічної кризи.

Такі висновки зробили польські науковці за результатами масштабного соціологічного дослідження "Суспільний діагноз-2011", повідомляє Радіо Свобода.

В ході дослідження виявилося, що ще ніколи раніше так багато поляків не були настільки задоволені своїм життям: четверо з п'яти опитаних твердять, що почуваються щасливими. Ця польська більшість каже, що останніми роками почала більше заробляти, має можливість відкладати гроші для якихось приємностей і почувається захищеною.


Якщо у 1993 році аж 75 відсотків власників польських домашніх господарств твердили, що їм бракує грошей на щоденні витрати, то цього року, за даними "Суспільного аналізу", таких господарств у Польщі втричі менше.

Серед меншості тих, хто все ж нарікає на життя, за даними дослідження, найбільший відсоток серед пенсіонерів та отримувачів соціальної допомоги. Польські соціологи зазначають, що разом із тим, як зростає кількість задоволених життям поляків, погіршуються настрої серед найбідніших. Мовляв, відстань між багатими й бідними збільшилася, а це тривожний сигнал.

Дослідження "Суспільний діагноз" проводиться в Польщі щороку, починаючи з 2000-го, нинішнього ж соціологи опитали 26 тисяч поляків різного віку та різного роду занять.

Реклама:

Головне сьогодні