На Миколаївщині розстріляли дельфінів, а міліція це приховує

— 21 липня 2011, 11:48

Екологи вважають, що правоохоронці хочуть "замовчати" справу про загибель на Миколаївщині дельфінів, оскільки тварини були розстріляні.

Про це заявив голова Чорноморської мережі екологічних неурядових організацій Олег Деркач,пише УНІАН із посиланням на Національний екологічний центр України.

"Знайшли дельфінів співробітники парку. Вони та перша опергрупа виявили, що в дельфінів стріляли. Тим не менш, друга група, що складалася з фахівця-іхтіопатолога та двох експертів з великих морських ссавців, зробила висновок, що дельфіни загинули з іншої, незрозумілої причини. Це означає, що комусь вигідно приховати факт розстрілу дельфінів. Спостерігаємо тенденцію: рік тому розстріляли "червонокнижних" гаг, тепер дельфінів. Якщо додати до цього затягування зі створенням дирекції національного природного парку "Білобережжя Святослава", то бачимо природознищувальне свавілля", - заявив Деркач.

У свою чергу, заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк зауважив, що з радянських часів рибалки звикли сприймати дельфінів як "конкурентів" рибного промислу.

"Ми впевнені, що дельфіни загинули від браконьєрської кулі, і цей факт для України, як сторони конвенції про охорону китоподібних, є ганьбою європейського масштабу", - наголосив Василюк.

Він додав, що акваторія навколо Кінбурнської коси, де знайшли дельфінів, входить до складу природно-заповідного фонду і тому риболовля тут заборонена.

Нагадаємо, 9 липня на узбережжі Кінбурнської коси, в акваторії національного парку "Білобережжя Святослава", відпочивальники виявили 8 загиблих дельфінів. На тілі одного з них були помітні сліди від дробу. На думку фахівців, такого масового випадку одночасної загибелі дельфінів у цих місцях ніколи раніше не було.

Реклама:

Головне сьогодні