Блискавка зруйнувала п'ятиповерховий будинок у Ризі. Відео

— 21 липня 2011, 16:24

У Ризі, під час сильного буревію від удару блискавки завалилася стіна нежитлового п'ятиповерхового будинку, ніхто не постраждав.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що у Ризі випало 37 міліметрів опадів, що становить 46% від місячної норми. Грози і проливні дощі затопили вулиці столиці, створивши проблеми для водіїв, пише ТСН.

За словами очевидців, в столиці Латвії також випав град, а сильний вітер ламав дерева. На вулиці Гертрудес удар блискавки обвалив стіну п'ятиповерхового будинку, в результаті він став небезпечним для оточуючих.

Біля будинку було обмежено рух транспорту та пішоходів. По Гертрудес поки що дозволено рух тільки громадського транспорту, а пішоходи можуть переміщатися по безпечній стороні вулиці. Рух на місці НП регулюють поліцейські.

Поліції також вдалося зв'язатися з власником будівлі, який тепер приймає рішення про знесення руїн.

"Чекаємо його рішення. Якщо найближчим часом руїни не знесуть, то, ймовірно, цим займеться Ризька дума, а витрати стягне з власника нерухомості", - сказав він.

На часі територія будівлі вже огороджена. Туди також буде доставлена спеціальна техніка. Знесення почнеться відразу ж після отримання дозволу від будівельного управління.

Реклама:

Головне сьогодні