Страту убивці власної родини зняли на відео

— 22 липня 2011, 10:41

У США вперше майже за 20 років зняли на відео виконання смертного вироку.

Як повідомляє Lenta.ru, відеокамери показали введення смертельної ін'єкції Ендрю Деянгу (Andrew Grant DeYoung), який вбив своїх батьків і сестру.

Деянг стратили введенням суміші з трьох речовин, однією з яких є пентобарбітал. У малих дозах його застосовують як знеболююче. Крім того, ця речовина використовується у ветеринарії для усипляння тварин. Раніше до складу ін'єкції замість пентобарбітала входив тіопентал натрію, який замінили через його брак.

Знімальне обладнання було встановлено на прохання адвоката іншого злочинця, засудженого до смерті. Адвокат Грегорі Уокер (Gregory Walker) завдяки отриманим матеріалам розраховує довести неприпустимість використання пентобарбітала для виконання смертних вироків.

Як заявив глава некомерційної організації Death Penalty Information Center Річард Дітер (Richard Dieter), востаннє в США смертну кару знімали на відео в 1992 році. Тоді суд в Каліфорнії ухвалив зняти страту в газовій камері. Пізніше влада штату заборонила використовувати цей метод страти.

Реклама:

Головне сьогодні