Водіїв тестуватимуть на стан наркотичного сп’яніння

— 22 липня 2011, 14:38

Управління ДАІ у Вінницькій області вирішило закупити мульти-тести "Sniper" для виявлення наркотичних речовин в організмі водіїв.

Як повідомляє прес-служба МВС, перша партія з 30-ти тестів вже пройшла перевірку і її результати себе виправдали. За кілька днів інспектори затримали 22 водія, які керували автомобілем під дією наркотиків. Тепер визначити, чи знаходиться водій під дією наркотиків, можна за 10 хвилин.

Тест на наркотичне сп'яніння водія проводиться у наркодиспансері в присутності інспектора ДАІ лікарем та медсестрою. "Sniper" виявляє в організмі 10 видів наркотичних речовин.

За словами лікаря-нарколога Вінницького наркологічного диспансеру "Соціотерапія" Дмитра Слободянюка, кожного місяця збільшується кількість водіїв, яких інспектори ДПС доставляють на медичне освідчення.

А ще лікарі пропонують фіксувати не лише теперішній стан водія, а й визначати його залежність від наркотиків. І якщо підтверджується, що водій систематично приймає наркотичні речовини - вилучати у нього водійське посвідчення.

Нагадаємо, на сьогодні за ст. 130 Адміністративного кодексу України (керування автомобілем у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння) суд може присудити водієві штраф на суму до 3,4 тисяч гривень, позбавлення права керування автомобілем до десяти років, накласти адміністративний арешт до 15 діб або залучити до громадських робіт.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні