Помер "батько" Барбі і один найвідоміших "іграшкових магнатів"

— 25 липня 2011, 14:23

Хендлер помер у віці 95 років, повідомляє Газета.ру за посиланням на The Washington Post.

Елліот Хендлер - один з найвідоміших "іграшкових магнатів" сучасності. У 1945 році він і його дружина почали виробляти іграшки, обладнавши під випуск невеликий гараж в Лос-Анджелесі. Пізніше до бізнесу подружжя Хендлер долучився їх спільний друг - Герольд Метсон на прізвисько Метт

Ляльки Барбі. Фото photogirl7.1
Назва компанії утворилась шляхом складання складів імені та прізвища двох партнерів - Метсон і Елліот.

Незабаром після випуску першої ляльки Барбі, що отримала своє ім'я на честь дочки Хендлера Барбари, Mattel почала випускати іграшкові будиночки, посуд і одяг - все, що потрібно для гри з Барбі.

Ідея створення Барбі належить дружині Хендлера - Рут. Саме вона придумала ляльку, яка відрізнялася від традиційних іграшок високим зростом, вузькою талією і яскраво вираженою жіночністю.

Перша Барбі надійшла в продаж в 1959 році в США. Спочатку батьки ставилися до неї скептично. "Я відразу сказав своїй дружині: Рут, жодна мама не купить своїй дочці ляльку з такими формами", - згадував пізніше Елліот Хендлер.

ВІДЕО ДНЯ

Однак лялька з модельною зовнішністю швидко завоювала світовий ринок, ставши бестселером в різних країнах.

Пізніше у Барбі з'явився друг - Кен, що отримав ім'я на честь сина подружжя Хендлерів Кеннета, який загинув в 1994 році.

Рут і Елліот Хендлер були змушені покинути засновану ними компанію в 1975 році під тиском нового менеджменту.

Рут Хендлер померла в 2002 році. Крім дочки засновників компанії династію хендлерів продовжують брат Еліота Хендлер, п'ять онуків і шість правнуків.

Реклама:

Головне сьогодні