В Україну привезли італійське авторське вино

— 26 липня 2011, 12:39

Днями Україну відвідала представник п'ятого покоління сім'ї Soldati, що володіє виноробнею La Scolca, Кьяра Сольдаті, яка представила своє авторське вино - Rosa Chiara.

Порівняно молода, за італійськими мірками, компанія змогла досягти значних успіхів в виноробстві: її вино Gavi dei Gavi Etichetta Nera Том Круз вибрав, як основне на своє весілля, а три вина було обрано до меню королеви Єлизавети.

Своє перше вино Rosa Chiara пані Кьяра Сольдаті зробила, коли їй було 18 років: це був, свого роду, дебют у винному виробництві. Коли підійшов час вести сімейний бізнес, батько Кьяри запропонував їй зробити "щось дійсно значне та важке". У ті часи, коли рожеві вина ще не були настільки популярні в світі, це дійсно був дуже складний продукт для виробництва і складне вино для продажу.

"Якщо ти навчишся робити Розе і продавати його за високою ціною, то ти зможеш продавати все що завгодно! ", сказав батько. Сьогодні її рожеве авторське вино дуже популярне у Європі, його можна зустріти не тільки у винних магазинах, а й на гірськолижних курортах.

Процес виробництва рожевого вина Rosa Chiara досить незвичайний. Для цього використовується високоякісний виноградний сік сорту Кортезе (90-95%), який протягом 24-х годин контактує з мезгою сорту Піно Нуар (90-95%). За цей час виноградний сік здобуває характерні малинові ноти Піно Нуар. І вино, зрештою, виходить дуже багатим на смак і аромат. Це універсальне вино: його можна вживати, як спекотним літнім вечором, так і взимку - після гарної прогулянки на лижах. Невеликий вміст алкоголю 12-12,5%, забезпечує додаткову легкість споживання.

Незважаючи на те, що усі вина виготовляються виключно з винограду Кортезе, кожне вино господарства La Scolca - це унікальний і неповторний смак. При цьому, технологія виробництва - однакова для всіх вин. А різний смак і аромат здобувається завдяки тому, що для виготовлення використовується виноград з лози різних віків.

Крім того, варто відзначити, що сім'я дуже дбайливо ставиться до навколишнього природного середовища і не використовує хімічних препаратів для обробки ґрунту і виноградних кущів. Впливовий журнал WineSpectator цієї весни назвав господарство La Scolca справжньою перлиною північно-західної Італії.

Реклама:

Головне сьогодні