Норвезьку поліцію попереджали про терориста

— 27 липня 2011, 11:55

Ще у березні Андерс Б., якого звинувачують у вбивстві десятків людей 22 липня, привернув до себе увагу правоохоронців купівлею хімікатів у Польщі.

Про це повідомили у поліції Норвегії. Одначе справа видалася настільки несерйозною, що її перевірка була зупинена, пише Deutsche Welle.

Прізвище Б. фігурувало у списку разом з десятками інших імен, а увага поліції була більше сконцентрована на магазині, який торгував хімікатами, ніж на норвезькому покупцеві, заявила в ефірі норвезького телебачення голова служби внутрішньої безпеки поліції Янне Крістіансен.

Покупка Андерсом Б. була зроблена на невелику суму - 200 крон і тому не привернула особливої уваги спецслужб. За словами Крістіансен, інформація про клієнтів цієї фірми зіставляється з іншою інформацією, наявною в розпорядженні спецслужб. У поліції ж не було жодних інших відомостей на Андерса Б., і - після рутинної перевірки - факт зробленої ним покупки залишився без уваги.

Нагадаємо, близько 150 тисяч осіб зібралися у центрі Осло біля будівлі ратуші на акцію вшанування пам'яті жертв терактів 22 липня. Учасники жалобного мітингу в Осло тримали в руках троянди. Це одна з найбільш масових акцій у сучасній історії норвезької столиці із населенням у 600 тисяч осіб.

Реклама:

Головне сьогодні