Дороги-вбивці: найнебезпечніші траси України

ДАІ назвала траси, на яких найчастіше трапляються аварії. У кожному випадку причини аварійності різні: крутий підйом, погане освітлення траси чи порушення правил дорожнього руху.

"Наприклад, у Київській області одна з найбільш проблемних ділянок - це 25-й кілометр траси Київ-Одеса. Тут крутий спуск, а відповідно, і підйом. Як наслідок - погано видно транспорт, який їде назустріч. Ті, хто перевищує швидкість, потрапляють в аварії з тяжкими наслідками, так що єдиним правилом виживання тут залишається дотримання правил дорожнього руху", - розповіли інспектори газеті "Сегодня".

Видання наводить список трас, на яких, за даними Державної автоінспекції, найчастіше трапляються ДПТ.

Дороги, де найчастіше трапляються ДТП

Частина траси Київ-Чернігів-Нові Яриловичі на кордоні Чернігівської і Київської областей

25-й кілометр траси Київ-Одеса

Частина траси Знам'янка-Луганськ-Ізварино (Дніпропетровська обл..) у м.Підгірне

Частина траси Старобільськ-Луганськ-Донецьк у місті Щастя

Частина дороги Харківської траси між Лубнами і Решетилівкою

Траса на кордоні Миколаївської і Херсонської областей

Траса на кордоні Хмельницької і Тернопільської областей

Якщо проблема аварійності на трасі "Київ-Одеса" - у крутому спуску, то на ділянці біля міста Підгородне ДТП часто трапляються через погане освітлення.

"Там майже немає ліхтарів - виникли проблеми з проплатами за електроенергію. У підсумку - наїзди на пішоходів", - повідомили у прес-службі дніпропетровського облуправління ДАІ.

У Луганській області кажуть, що у них також є проблеми з освітленням, але, наприклад, у тому ж місті Щастя аварії трапляються найчастіше через поламаний світлофор.

"Крім цього, на інших ділянках причиною ДТП є порушення правил проїзду перехресть", - розповів начальник відділу впровадження та експлуатації систем управлінням рухом облДАІ Іван Рожков.

Як зізнаються державтоінспектори, часта причиною ДТП як і раніше є перевищення швидкості водіями і просто порушення ДПТ. Фото з кампанії з Тижня безпеки дорожнього руху
У будь-якому випадку, на трасах, які ДАІ називає найнебезпечнішими, водіям варто міцно тримати у руках кермо і бут дуже пильними.
Реклама:

Головне сьогодні