Злочинність у Харкові зросла на третину

— 28 липня 2011, 11:42

За даними міліції, цього року у Харкові різко зросла кількість злочинів - у середньому на третину, а подекуди навіть на 60 відсотків.

Як повідомляє Deutsche Welle, за офіційними даними, крадіжки, розбійні напади та пограбування - лідери статистики.

Колишній помічник міністра внутрішніх справ Олександр Сирота каже, що реально злочинів може бути і більше. А цьогорічна "кримінальна хвиля" - скоріше "хитрощі статистики".

Раніше міліція фіксувала крадіжки, якщо сума вкраденого становила від 950 гривень. Зараз райвідділи порушують кримінальні справи при сумі збитків у 96 гривень: "Ось, у нас є резонансна справа проти жінки, що вкрала два цеберка картоплі! Рік тому навряд чи порушували б кримінальну справу та реєстрували такий злочин!", - каже Сирота.

Майор міліції Марія Аксьонова звертає увагу ще і на загрозливу кількість злочинів за участі дітей: "У школах не завжди з'ясовують, як виховують дитину батьки, та чим ці дорослі займаються. А служба по справах неповнолітніх працює непрофесійно", - вважає майор.

На думку опитаних експертів, міліція могла би "приборкати злочинність", якби керівництво МВС було б зацікавлено в збережені кадрів. За словами правоохоронців, з органів звільняються не тільки через низьку зарплатню. Раніше персонал від 45-ти років змушували йти на пенсію, зараз вони самі йдуть через оголошену пенсійну реформу.

Харків, за деякими показниками злочинності - на другому місці в країні, слідом за Києвом. Але, як каже Олександр Сирота, іноземним туристам, що приїдуть у Харків на Євро-2012 , "не треба лякатися".

Реклама:

Головне сьогодні