LiveJournal четвертий день атакують хакери

— 28 липня 2011, 12:05

Причиною вже четвертого збою з початку тижня у постачальників зв'язку data-центру LiveJournal - американських провайдерів Qwest і Verizon - стала DDoS-атака, спрямована безпосередньо на "Живий Журнал", пише газета "Дело".

"Спочатку, коли все це почалося - 25 липня об 11 годині ранку, з нашого боку це виглядало так, наче обидва провайдера, які забезпечують зв'язок у нас на майданчику, перестали працювати. Згодом вже від провайдерів ми дізналися про те, що до відмови їхньої мережі призвела кібератака на нас", - розповів директор з розвитку продуктів LiveJournal Ілля Дронов.

За його словами, нинішня атака стала потужнішою за попередню приблизно в 4 рази.

"Якщо минулого разу вхідний трафік на сервери LiveJournal був 2 гігабіта в секунду, то цього разу було в середньому 6, а іноді і 8 гігабіт", - зазначив Дронов.

Як зазначають в компанії, адресатами атаки не були популярні блогери, оскільки вона була спрямована на весь сервіс в цілому.

На даний момент сервіс відновив роботу, однак для низки користувачів "Живий журнал", як і раніше залишається недоступним. За словами Іллі Дронова, це пов'язано з роботою системи фільтрації трафіку, яка розмежовує запити зі звичайних комп'ютерів користувачів та заражених машин.

Реклама:

Головне сьогодні