Створено нові легкі пляшки для вина

— 28 липня 2011, 14:10

Представники компанії Nampak Wiegand Glass заявили про випуск найлегшої скляної пляшки для вина.

Нова пляшка об'ємом 0,75 мл тепер буде важити ще легше - 340 гр. Це найлегша пляшка для вина, яка була вироблена і представлена у Південній Африці. В даний час багато виноробень Нового Світу використовують винні пляшки, вага яких становить у межах 425-450 гр. Адже зараз вони зможуть істотно знизити вагу загальної партії вина, що дуже важливо для транспортування винної продукції.

За словами представника Nampak Wiegand Glass, компанією були використані новітні методи, щоб створити полегшену винну пляшку. Зокрема, технологія рівномірного розподілу матеріалу дозволяє використовувати набагато менше скла. "При цьому, нова пляшка зберігає всі необхідні властивості для винної тари: оптимальна міцність і довговічність".

Виробники сподіваються, що таким чином, зниження ваги на 24% дозволить не тільки істотно скоротити викиди парникових газів в атмосферу, а й знизити щорічні витрати скла на виготовлення пляшок, що, в свою чергу, зменшить обсяг склобою (відновлені відходи зібраного скла для рециркуляції).

Реклама:

Головне сьогодні