У США викрито шлюбних аферистів з України

— 28 липня 2011, 14:44

У понеділок у власному будинку в Сакраменто (штат Каліфорнія) був заарештований виходець з України 55-річний Сергій Потепалов.

За даними слідства, які цитує Комсомольская правда в Украине, він підшукував емігрантам з України, Росії та інших країн Східної Європи "другу половинку" на території США і організовував фіктивні шлюби.

За можливість швидко отримати дозвіл на проживання в Штатах іноземці платили Потепалову і його 44-річному співучаснику Кіту O'Нейлі 10 тисяч доларів. Утім, половина суми діставалася американцям, які погоджувалися одружитися. Решту організатори ділили між собою і помічниками.

За твердженнями американської поліції, з 2002-го року Потепалов і його спільники організували щонайменше 9 фіктивних шлюбів - саме стільки епізодів значиться в обвинувальному акті.

Насправді, як вважає слідство, на їхньому рахунку близько 40 спроб оминути імміграційне законодавство США. Федеральне велике журі суду Сакраменто висунуло обвинувачення 14 підозрюваним. 11 людей взяті під варту, троє знаходяться в розшуку.

За американськими законами зловмисникам загрожує до 10 років в'язниці. А ось емігрантам, що купили собі другу половину, світить депортація.

Це вже не перший випадок, коли заради легалізації наші громадянки йдуть на союз із першим зустрічним іноземцем. У 2008 році в США вибухнув справжній скандал, коли стало відомо, що американські військові моряки охоче одружуються на емігрантках з Росії та України, з якими знайомилися в прибережних барах. У деяких випадках між першим побаченням і шлюбною церемонією проходило не більше 2-3 годин.

Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на газету "Комсомольская правда", в будь-якому вигляді заборонені.

Реклама:

Головне сьогодні