Тест

В мережі з'явився "кошерний Facebook"

В Інтернеті з'явилася соціальна мережа для ортодоксальних євреїв FaceGlat.

Її створив член руху Хабад Яаків Суісса. В FaceGlat (термін, що використовується під час сертифікації їжі на кошерність) дотримуються всіх положень ортодоксального іудаїзму, пише Компьюлента.

По-перше, користувачі поділяються за статевою ознакою уже на вході до мережі. Не буде навіть перебільшенням сказати, що FaceGlat - це дві соціальні підмережі.

Так, чоловіки не можуть писати на стінах у жінок і дивитися їх фотографії, і навпаки. Крім того, чоловіки зможуть вивішувати тільки фото, на яких зображено представників сильної статі, а жінки - виключно жінок.

Утім, поки що нічого не заважає людям, що знають іврит, реєструватися і вказувати помилкову стать. Але засновники мережі згодом обіцяють додати інструменти, які зроблять це неможливим.

За дизайном нова мережа сильно нагадує Facebook. Але суттєвою відмінністю можна вважати відсутність реклами. "Люди, в яких є страх Божий, і ті, хто піклується про освіту своїх дітей, не можуть терпіти рекламу і зображення, які можна побачити в мережі Facebook.", - говорить Яків Суісс.

FaceGlat - далеко не перша соціальна мережа "не для всіх", з обмеженням аудиторії релігійними чи національними рамками: популярні, зокрема, американське євангельське веб-спільнота God's Faithbook і помірно консервативна арабська мережа d1g (Diwanji).