Кількість SMS-троянців зросла в 150 разів за п'ять років

— 29 липня 2011, 17:34

За останні п'ять років кількість модифікацій SMS-троянців зросла більш ніж в 150 разів з 3-ох у 2006-му році до 465-ти у першій половині 2011-го року.

Такі дані наводить Лабораторія Касперського. Так, мова йде про шкідливі програми, призначені для несанкціонованого користувачем відсилання SMS-повідомлення з заражених мобільних пристроїв на дорогі платні номери, пише Biz.liga.net.

Як повідомили в компанії, більшість вірусів - близько 84% від загального числа SMS-троянців - було створено для J2ME-платформи. Потім йде Symbian - 7%; потім Windows Mobile - 5%, замикає четвірку Android - 4%.

"Протягом останніх років кіберзлочинці, що спеціалізуються на створенні SMS-троянців, опинилися в авангарді серед інших мобільних вірусів", - розповів Денис Масленніков, провідний вірусний аналітик Лабораторії Касперського.

За словами експерта, популярність цих вірусів багато в чому обумовлена ​​можливістю анонімного придбання в оренду коротких номерів, які використовуються в тому числі і для отримання нелегального доходу їх орендарів.

За оцінками Лабораторії Касперського, у Росії жертви кіберзлочинців, що використовують SMS-троянці, кожен місяць сумарно втрачають близько 30 млн. рублів (близько 8,67 млн. грн. За курсом НБУ на 29.07).

Реклама:

Головне сьогодні