На дорогах ЄС стане безпечніше?

— 6 липня 2011, 11:19

Євросоз потребує спільних правил щодо встановлення безпеки на дорогах. Про це заявив віце-президент Єврокомісії, єврокомісар з питань транспорту Сіїм Калас.

Тому Європарламент розглядає нову директиву Єврокомісії щодо безпеки на дорогах ЄС. За данними Єврокомісії, нова директива буде спрямована на боротьбу з чотирма основними чинниками, які призводять до 75 відсотків ДТП, пише Deutsche Welle.

Це перевищення швидкості, ігнорування червоного світла світлофора, ігнорування ременів безпеки та керування авто в нетверезому стані. Окрім цього, відмова вдягати шлем, використання смуги, призначеної для швидкої допомоги на автобані, та користування за кермом мобільним телефоном.

Якщо пропозицію Єврокомісії підтримає Європаламент (голосування 6 липня), країни ЄС отримають доступ до баз даних одна одної і зможуть ідентифікувати особу водія-порушника за нормерами його авто. Раніше це було неможливо. Держави ЄС також зможуть передавати інформацію про порушення. Утім, стягнення штрафів чи інші застережні заходи будуть вжиті у відповідності до законодавства тієї країни, в якій авто було зареєстроване.

Нові правила є особливо актуальними для невеликих країн - таких, приміром, як Люксембург, де щодня на дорогах перебувають тисячі транспортних засобів з Бельгії, Франції, Німеччини, а також для держав, які полюбляють відвідувати туристи.

Директиви, над розробкою якої Єврокомісія працювала протягом чотирьох років, після затвердження у Європарламенті мають ще дати зелене світло всі країни-члени ЄС. Потім вони матимуть два роки часу для того, щоб впровадити нововведення у життя.

Реклама:

Головне сьогодні