Під час Рамадану в ОАЕ можуть арештувати за пиття води

— 1 серпня 2011, 12:45

В Об'єднаних Арабських Еміратах під час священного місяця Рамадан забороняється курити, їсти та втамовувати спрагу в публічних місцях.

Про це повідомили у Міністерство закордонних справ Великобританії.

Так, як пише ТСН, у новій інструкції, приуроченій до початку мусульманського посту 1 серпня, йдеться, що недотримання місцевих законів може "обернутися арештом", і що навіть вагітним жінкам та маленьким дітям слід бути обережніше. Поліція столиці ОАЕ Дубаї буде попереджати не мусульманських громадян лише один раз, перш ніж заарештувати.

У порадах британського МЗС ідеться: "Не їжте, не пийте, не паліть у громадських місцях в денний час (у тому числі у вашій машині). Це вважається зневажливим. Це також проти закону і його недотримання може обернутися арештом. Вагітні жінки, матері-годувальниці та маленькі діти звільнені від цих норм, але їм слід бути обережнішими".

Переважна більшість питних закладів буде закрито у денний час, але можна знайти декілька кав'ярень з завісами, де є дозвіл поїсти в денний час далеко від публічних місць.

Крім того, МЗС закликає піклуватися про свій зовнішній вигляд.

"В ОАЕ в будь-який час не слід носити занадто короткі шорти, але під час Рамадана поліція ставиться до цих норм набагато ретельніше, ніж звичайно", - ідеться в заяві британського МЗС.

Рамадан - дев'ятий місяць мусульманського календаря, починається з 1 серпня. Цей місяць є найважливішим і найурочистішим для мусульман - протягом 30 днів дотримується суворий піст. Під час Рамадану правовірні мусульмани повинні поститися з ранку до вечора, в силу вступає заборона на вживання їжі в денний час, куріння і внутрішні ін'єкції. Від Рамадана звільняються годувальниці, вагітні жінки, маленькі діти і душевнохворі.

Нагадаємо, війська НАТО не припинять наносити авіаудари по об'єктах на території Лівії навіть на час священного мусульманського місяця Рамадан, якщо лівійський лідер Муаммар Каддафі продовжить представляти загрозу для мирного населення країни. Про це заявив представник місії НАТО в Лівії підполковник Майк Брекен.

Реклама:

Головне сьогодні