Лідера секти мормонів засудили довічно за сексуальне насильство

— 10 серпня 2011, 11:36

Главі "Фундаменталістської Церкви Ісуса Христа святих останніх днів" дали максимально можливий тюремний термін, пише Бі-Бі-Сі.

Якщо вірити прокурору, в Уоррена Джеффса було загалом 78 жінок, у тому числі 24 неповнолітні. Минулого четверга присяжні визнали його винним у розбещенні двох з них, а зараз засудили на довічне ув'язнення. Вони радилися не більше півгодини.

Оскільки 55-річного Джеффса, що мав у секті офіційний титул пророка, засудив у даному випадку не федеральний, а місцевий суд, він може претендувати на умовно-дострокове звільнення, яке у федеральній системі давно скасовано. Але лише через 45 років.

"До того часу Джеффсу стукне 100 років", - зауважив представник техаського управління кримінальної юстиції Джейсон Кларк.

Джеффс погрожував неповнолітнім своїм "дружинам" Божим гнівом, якщо вони не погодяться його вдовольняти. Фото АР
Як зазначається, одній з потерпілих було 15 років, а інший - 12. Перша народила від "пророка" дитину. Прокурори посилалися на аналіз ДНК, який вказував на батьківство Джеффса.

Минулого тижня присяжні почули звукозапис любовних утіх підсудного з 12-річною потерпілою. Згідно з техаським законом, статевий зв'язок з особою, якій ще немає 14 років, розцінюється як розтління з обтяжуючими обставинами і може каратися довічним ув'язненням.

Джеффс прекрасно знав, що робить, сказав обвинувач і процитував наступну фразу з його щоденника: "Якби світ знав, чим я займаюся, мене б повісили на найвищому дереві". Фото АР
Перед судом Джеффс відмовився від послуг семи своїх адвокатів і вирішив захищати себе сам. За законом, суддя Барбара Уолтер зобов'язана була це дозволити, але вона приставила до нього адвоката Дерека Уолпола, який виконував роль консультанта.

Обвинувачений зажадав, щоб суддя дала йому можливість підготуватися до захисту і відклала процес, але Уолтер парирувала, що не збирається чекати, поки він закінчить юрфак, і відмовила.

На суді Джеффс вперто мовчав, а коли починав говорити, то вибухав тирадами, в яких погрожував прокурору божими карами.

Суддя перенесла в дитинстві поліомієліт і накульгує. Підсудний голосно витлумачив це як покарання небес і обіцяв, що Господь пошле скоро судді смерть.

Джеффс переконував присяжних, що страждає за віру. Коли вони визнали його винним, він взагалі відмовився ходити до суду, де вони вирішували питання про міру покарання.

На цьому етапі прокурор включив присяжним звукозапис сцени, що трапилась у 2004 році. Вони почули, як Джеффс інструктує відразу п'ятьох своїх неповнолітніх обраниць з приводу того, як вони повинні задовольняти його похіть, і лякає, що якщо вони йому відмовлять, то Господь від них відвернеться.

На наступній плівці чути, як "пророк" злягається з усіма разом.

За словами прокурора, серед цих потерпілих була одна 14-річна дівчина, дві її сестри і одна зведена сестра. Слухаючи ці записи, частина присяжних плакала.

Джеффс прекрасно знав, що робить, сказав обвинувач і процитував наступну фразу з його щоденника: "Якби світ знав, чим я займаюся, мене б повісили на найвищому дереві". Коли влада всерйоз зацікавилися його витівками, "пророк" зник і якийсь час був у головному пошуковому списку ФБР.

Заарештувавши його в 2006 році, поліція знайшла у його розкішному "Кадилаку Ескалейд" пачки стодоларових купюр, кілька мобільних телефонів, темні окуляри і перуки.

Хоча члени секти, як правило, одягалися скромно, прокурор пред'явив присяжним знімки, на яких її ватажок красується в модних футболках і бейсбольній шапочці з символом пива "Guinness" і роз'їжджає на дорогому мотоциклі Harley-Davidson.

"Фундаменталістська Церква Ісуса Христа святих останніх днів", яку очолив Джеффс у 2002 році після смерті свого батька Рулона, налічує близько 10 тисяч членів, що живуть комунами в Юті, Арізоні і Техасі.

Документи, вилучені у сектантів, свідчили про те, що вони уклали за участю Джеффса як мінімум 550 незаконних полігамних шлюбів, у тому числі 67 - з неповнолітніми дівчатами.

Реклама:

Головне сьогодні