З початку року Львів заробив на туристах 470 тисяч гривень

— 10 серпня 2011, 12:55

Станом на серпень місто вже отримало понад 470 тисяч гривень туристичного збору (від вартості проживання в готелях, кемпінгах, хостелах), повідомили у департаменті економічної політики Львова.

Якщо доходи готелів Львова становлять понад 80 мільйонів гривень на рік, то місто може розраховувати приблизно на 800 тисяч гривень туристичного збору, підраховують у департаменті економіки, пише Deutsche Welle.

Зібрані кошти надходять до загального місцевого бюджету, а вже звідти розподіляються на потреби міста, в тому числі й туристичного сегменту, з врахуванням ухваленої "Програми розвитку туризму", каже в.о. керівника управління розвитку туризму Галина Гриник.

І додає, що йдеться про покращення інфраструктури, туристичної навігації, іміджу та промоції туристичного центру, підняття професійного рівня працівників готельно-ресторанного сектору.

За сім місяців цього року Львів уже відвідало понад 400 тисяч туристів. До кінця року місто очікує прийняти до мільйона гостей.

Такі дані наводять в управлінні туризму Львівської міськради. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року до міста завітало приблизно на 20 відсотків більше туристів, причому активно розвивається і внутрішній туризм.

Найбільше іноземних туристів, які відвідують місто індивідуально, приїжджає з Польщі, Німеччини, Росії, США та Австрії. Зазвичай вони затримуються на 3-4 дні, каже Гриник.

Найактивнішими періодами є квітень-травень та вересень-жовтень, коли в місті відбуваються фестивалі: приміром, "Свято кави", "Свято шоколаду", "Віртуози Львова" і інші.

З понад півтори тисячі міст України, які запровадили туристичний збір, Львів є у трійці лідерів за обсягами цих відрахувань. Аналогічні збори також запровадили Чернівці, Трускавець,Тернопіль, Луцьк та інші міста.

Реклама:

Головне сьогодні