Тест

Хакери хочуть знищити Facebook

Хакерська група, що називає себе Anonymous, оприлюднила заяву про свої плани щодо знищення найбільшої соцмережі в світі - Facebook.

Як пише Watcher.com.ua, відповідна заява була опублікована у вигляді відеоролику на сервісі Youtube близько місяця тому, проте увагу світових ЗМІ привернула лише на початку серпня.

Хакери звинуватили Facebook у численних порушеннях приватності та співпраці з владою різних країн. Як йдеться у заяві, соціальна мережа зберігає дані навіть після видалення екаунтів, і надає інформацію про людей владі та компаніям з інформаційної безпеки.

Якщо вірити цій публікації, то хакери хочуть знищити Facebook 5 листопада - у так звану ніч Гая Фокса, історичного персонажа, образ якого було використано у фільмі "V - означає вендетта", і який є одним з символів групи Anonymous. Втім, як згодом повідомили у офіційному твітері хакерів, не всі з групи згодні з цим питанням - схоже, що воно спричинило розкол між ними.

Anonymous стала відомою після численних атак на провідні компанії та державні організації світу. Минулої осені хакери атакували сайти Visa, Amazon i Bank of America, після того як ті відмовилися обслуговувати проект Wikileaks.

Буквально кілька днів тому анонімуси повалили сайт міністерства внутрішніх справ Сирії, де зараз відбуваються кровопролитні протистояння влади та народу.