Винороби почали використовувати багаторазові винні пляшки

— 10 серпня 2011, 17:01

На такий крок її власника Гордона Тейлора наштовхнув той факт, що в деяких європейських магазинах вина розливають у тару, яку приносять самі покупці. Надихнувшись цією ідеєю, він пропонує покупцям після вживання вина принести скляну пляшку в його магазин. При цьому, покупець може придбати це ж вино вже зі знижкою в 50%.

Такий хід однаково вигідний і виноробам, і споживачам. Адже витрати на придбання нової скляної тари дійсно високі, а використовуючи багаторазові пляшки, винне господарство значно економить на скляній тарі. Подібний підхід до економії ресурсів та зменшення побутових скляних відходів - важливий факт на користь використання такої багаторазової винної тари.

До того ж, отримати значну знижку на наступну покупку позитивно сприйняли всі покупці вина. В даний час, пляшка вина в такій багаторазовій тарі коштує 20 доларів.

Своїм покупцям Тейлор дає кілька порад, щоб скляні пляшки залишалися чистими і могли бути прийнятими до вторинного використання.

Поки ще не ясно, чи зможуть покупці вина господарства Daven Lore wineries з інших країн обмінювати скляну тару і купувати вино зі знижкою у своїх магазинах. Не виключено, що такий варіант пропрацюють менеджери компанії. Однак, такий крок є відмінним прикладом і для інших виноробів, які турбуються про скорочення своїх виробничих витрат.

Реклама:

Головне сьогодні