У Криму затонув прогулянковий катер з 34 людьми на борту

— 11 серпня 2011, 11:27

Дев'ять людей самостійно допливли до берега, всіх інших врятували два судна, які проходили неподалік. Ніхто не постраждав, пише ТСН.

За даними МНС, попередня причина аварії - перевантаження судна. Правоохоронні органи проводять розслідування.

Як розповіли рятувальники, цей човен (пасажиромісткістю - 12 осіб) вийшов у море для занять дайвінгом в акваторії бухти Двоякірна. На борту перебували 31 пасажир (громадяни України, Росії та Білорусі, серед них - двоє дітей) і троє членів екіпажу.

Зі слів пасажирів, в результаті бічної хвилі човен стало розгойдувати, потім він зачерпнув бортом води і почав тонути, причому буквально за 1-2 хвилини повністю пішов під воду.

Фото з місця події

При цьому на катері були відсутні будь-які рятувальні засоби. Люди намагалися відплисти подалі від човна, використовуючи все, що було під рукою. Так, 27-річний мешканець Луганська Олександр зміг накачати надувний матрац, завдяки чому врятувалася не тільки його дочка і дружина, а й ще четверо людей.

Човен затонув на глибині близько 30 метрів.

9 людей змогли самостійно допливти до берега, а решту підібрали судна, що прибули на допомогу - катер комунального підприємства "Рятувальник" і катер одного з приватних підприємців, які перебували поряд з районом НП.

Постраждалі були доставлені на берег, забезпечені теплим одягом та їжею. Медична допомога нікому не знадобилася.

За наявною інформацією, капітан човна не мав дозволу на перевезення пасажирів і ліцензії для заняття дайвінгом.

Феодосійським міськвідділом МВС порушено кримінальну справу, капітана затримано. На затонулому судні будуть проведені водолазні роботи.

Нагадаємо, рівно місяць тому під час грози на Волзі затонув круїзний теплохід "Булгарія", побудований в 1955 році в Чехословаччині. На борту перебували більше 200 людей, у тому числі близько 50 дітей. Врятувати вдалося лише 79, підтверджена загибель 122 людей.

Реклама:

Головне сьогодні