Киянам пропонують екстремальні екскурсії психушками та лабораторіями

— 11 серпня 2011, 13:22

В рамках туру, разом з екскурсоводами можна буде пройтися територією лікарні для психічнохворих №1 - від її витоків, Кирилівскього монастиря, до сучасного неврологічного центру ім. Павлова, пише Сегодня.

Учасникам "прогулянки" пропонують "пірнути у світ, де божевілля і геніальність завжди знаходяться на одній межі". Родзинка "Шаленого дня": примірювання гамівної сорочки.

Головна вимога - щоб люди серйозно ставилися до того, що відбувається. Триває екскурсія 1,5-2 години, коштує 40 грн.

Безпосередньо у лікарні до екскурсії ставляться спокійно. "Ма ставимося нормально до цієї ідеї. У нас є що показати - музей, картинна галерея. За згодою все це можна побачити", - розповідає заступник головного лікаря лікарні Михайло Ігнатов. А от спілкування тургруп із хворими - це вже занадто.

Є ще екскурсії неофіційні. Такими вони є тому, що водять групи тими місцями, де ходити заборонено. Наприклад, жахлива напівзруйнована будівля лабораторії, що знаходиться в районі Протасового Яру.

Потрапити сюди можна безкоштовно, але радять одягатися у спеціальний одяг: взуття на товстій підошві, рукавчики, обов'язково треба мати ліхтарик та респіратор. Кажуть, у будівлі колися проводилися дослідження інфекційних захворювань і досліди над тваринами.

Ті, хто уже побував на екскурсії, задоволені. "Ви підіть на горище, там можна знайти клітки і броньовані двері, де висять написи "Об'єкт 01938 - Рак", "Об'єкт 01939 - СНІД". Це дуже лякає", - ділиться враженнями киянин Юрій.

Утім, екскурсанти жаліються, що із часом у лабораторії залишається все менше і менше цікавий речей - розбирають на сувеніри.

До речі, ще одне "хімічне" місце для любителів екстремальних екскурсій - завод "Радикал", де у зруйнованій будівлі можна знайти ртуть.

Реклама:

Головне сьогодні