Німцям можуть заборонити цілуватися на роботі

— 12 серпня 2011, 11:41

За словами охоронців моралі, поцілунки на роботі - це "нова форма тероризму", пише Вести.ru.

Слово Knigge перекладається з німецької як "етикет" або "правильна поведінка". Товариство захисників моралі б'є на сполох: за його даними, чоловіки і жінки в Німеччині чмокають один одного в щоку при зустрічі навіть частіше, ніж велелюбні французи. З таким нахабством представники Knigge змиритися не можуть.

Варто зазначити, що німців з перших класів школи вчать тримати дистанцію між собою і співрозмовником. Особливо, малознайомим співрозмовником. Чим менше ступінь знайомства з людиною, тим більшу дистанцію по відношенню до нього слід дотримуватися, йдеться в дитячому підручнику з етики.

Так, вітатися за руку рекомендується тільки з найближчими людьми, а приятелів і малознайомих співрозмовників рекомендується вітати коротким кивком голови. Про те, щоб під час зустрічі цілувати співрозмовника в щоку, зрозуміло, не може бути й мови.

Мабуть, вирішивши освіжити в пам'яті те, чому їх вчили в школі, представники товариства Knigge вирішили нагадати німцям про "споконвічні цінності". За словами охоронців моралі, до них регулярно надходять тривожні дзвінки від жителів Берліна, Мюнхена і Дюсельдорфа, стурбованих тим, що при зустрічі їм доводиться чмокати співрозмовника в щоку.

"Це неприйнятно. Тим більше, на роботі", - вважає глава Knigge Ганс-Міхаель Кляйн. За словами захисника моралі, німці забули про неодмінний еротичний компонент, який містить в собі поцілунок.

"На наш погляд, єдина можлива форма вітання на роботі - це рукостискання. При цьому не слід підходити до людини ближче, ніж на 60 сантиметрів. Сподіваюся, нам вдасться регламентувати це законодавчо", - заявив представник Knigge.

Раніше, німецьке суспільство охоронців моралі виносило на публічне обговорення питання про те, чи можна рвати стосунки за допомогою смс і як правильно чхати в громадських місцях.

Реклама:

Головне сьогодні