Франція обмежила список доступних вакансій для іноземців

— 15 серпня 2011, 13:16

Затверджений міністрами праці і МВС перелік, нині містить всього 14 професійних сфер, тоді як минулий список налічував 30 позицій, пише Euromag.ru.

З минулого списку, який діяв у Франції з 2008-го року, практично повністю виключили професії будівельної сфери, сфери суспільних робіт та інформаційних технологій.

Влада Франції запевняє, що сьогодні знайти в країні кандидатів на ці позиції не важко. А от професії у сфері столярного ремесла дуже затребувані, тому іноземна робоча сила в цих галузях вітається.

Робота диспетчером call-центрів і агентом із телепродажів, навіть незважаючи на кризу, також мало приваблює самих французів, тому ці професії залишилися у відкритому доступі для іноземних громадян.

Новий список професій влада Франції готувала з квітня - ще тоді голова МВС Клод Геан заявляв, що його відомство має намір серйозно скоротити легальну трудову міграцію. Міністр запевняв, що остаточний перелік професій, доступних іноземцям, розроблявся в тісному контакті з профспілками.

Однак після публікації списку Загальна конфедерація праці і Демократична конфедерація праці заявили, що не брали участі у створенні списку. Обидві організації розкритикували перелік, назвавши його "занадто обмеженим", нездатним вирішити проблему безробіття.

Більше того, представники профспілок пригадали міністрові праці Ксавьє Бертрану про його обіцянку "знизити рівень безробіття, створивши попит на порожні місця шляхом легальної імміграції". Секретар Соцпартії у справах зайнятості Алан Відалі заявив, що "легальна імміграція на сьогоднішній день сягає всього 20 тис. осіб на рік, тоді як Франція розраховує на 4 млн.".

Згідно з новим списком, іноземці зможуть отримувати робочу візу тільки для роботи в таких сферах, як аудит та бухгалтерський облік, виробництво меблів та переробка деревини; дизайн і проектування механічних виробів; створення складальних креслень; мерчендайзинг; технології виробництва та використання інформаційних систем; обробка скла; call-центри; телепродажі; управління будівельним блоком механічної конструкції, проектування і виробництво електротехнічних і електронних виробів, виробництво хімічної і фармацевтичної продукції; технічне обслуговування виробництва меблів та переробки деревини; контроль відповідності стандартам і технічне обслуговування в промислових процесах.

Перелік професій, які доступні іноземцям, буде переглянутий в наступний раз тільки в 2013-ому році.

Реклама:

Головне сьогодні