Під час концерту в США на глядачів звалилася сцена. Відео

— 15 серпня 2011, 13:45

Трагічний момент під час концерту в Індіанаполісі на свої відеокамери і телефони встигли зняти багато глядачів.

На відео видно, як пориви вітру розгойдують сцену разом з навісом, а потім вона складається, немов картковий будиночок, пишуть Вести.ру.

Важка металева стійка разом з освітлювальним обладнанням впала прямо на людей - в основному, на тих, хто придбав квитки в найдорожчу VIP-зону, яка розташована в безпосередній близькості від сцени.

"... Ми підтверджуємо смерть чотирьох людей. Щонайменше 40 глядачів госпіталізовані. Серед них є важкі. Причиною події став сильний вітер", - заявив Дейв Берстен, сержант поліції Індіанаполіса.

Весь день в районі проведення щорічного ярмарку в Індіанаполісі було вітряно. До вечора його пориви сягали вже 30 метрів в секунду. Тим не менш, концерт, на якому мав виступити популярний американський кантрі-дует "Шугар-Ленд", вирішили не скасовувати.

В останній момент, щоправда, організатори попередили гостей про те, що через погану погоду може знадобитися евакуація, але при цьому висловили сподівання, що група все ж таки вийде на сцену. І глядачі віддали перевагу залишитися. Для деяких це виявилося фатальним рішенням.

"... Я відволікся від сцени, побачив, що осторонь ніби починалася піщана буря. А потім перевів погляд назад. І тут сцена звалилася. Все відбулося секунд за п'ять", - розповідає один з очевидців трагедії.

"Це той самий випадок, коли бачиш, що відбувається і не віриш власним очам. Ми будемо молитися за всіх постраждалих", - говорить ще один відвідувач нещасливого концерту.

Всього на концерті були присутні близько 12 тисяч глядачів. Після обвалення почалася паніка. Люди намагалися якомога швидше покинути місце події. Але деякі навпаки кинулися до тих, хто знаходився під завалами. Розчищаючи металеві конструкції, добровольці допомагали медикам дістатися до постраждалих і якомога швидше надати їм допомогу. Протягом півгодини людей вдалося витягти.

Реклама:

Головне сьогодні