Apple готується побудувати "літаючу тарілку". Фото

— 15 серпня 2011, 16:53

У США оприлюднили подробиці проекту компанії Apple з будівництва нового офісного комплексу в Каліфорнії, включаючи нові фотографії та креслення.

Інформацію про "космічний" комплекс Apple Campus 2 розмістила на своєму сайті адміністрація каліфорнійського міста Купертіно.

Анонсуючи Apple Campus 2, виконавчий директор компанії Стів Джобс повідомив, що для розробки нової штаб-квартири були найняті одні з найкращих архітекторів у світі.

"Це буде найкращий офіс у світі", - запевнив він.

Apple Campus 2 буде зведений на ділянці площею 175 акрів (71 га) біля шосе 280, що з'єднує Сан-Хосе і Сан-Франциско, пише ТСН.

Загальна площа чотириповерхової споруди (у вигляді космічного корабля) - 260 тисяч квадратних метрів. Там буде побудовано конференц-зал на одну тисячу місць, фітнес-центр, дослідницькі лабораторії площею 28 тисяч квадратних метрів, їдальню на 3 тисяч людей і підземну автостоянку.

Для автономного енергопостачання на території нового комплексу встановлять власну електростанцію Central Plant.

Велику увагу планується приділити озелененню території. Ділянка на 80% буде складатися з вільних від забудови зелених насаджень.

Найближчим часом чиновники планують провести низку публічних слухань, на яких проект буде розглянуто з екологічної точки зору.

Apple розраховує отримати необхідні дозволи до початку 2012 року, коли планується розпочати будівництво. Мер Купертіно вже висловив думку, що жодних перешкод для будівництва нового кампуса Apple не буде.

Відкрити Apple Campus 2 компанія розраховує в 2015 році. Передбачається, що в комплексі працюватимуть більше 12 тисяч співробітників.

Новий комплекс буде побудований на додаток до поточної штаб-квартирі Apple в Купертіно, яка вміщує 2600 робочих місць.

Реклама:

Головне сьогодні