У Львові невідомі отруюють собак

— 16 серпня 2011, 10:40

Як доказ, вони демонструють відео мертвих тварин, чимало з яких мали господарів, пише Радіо Свобода.

Ветеринарна експертиза виявила отруту у трупі собаки, але не вдалося встановити її хімічний склад, розповів голова Львівського міського товариства захисту тварин Євген Фурсов.

"У Львові є дві-три людини, які це роблять. Ми намагаємось їх впіймати, бо міліції байдуже до цієї проблеми. Переконаний, що у мерії про все це знають", - вважає Євген Фурсов.

Можливо, це справа так званої групи "догхантерів", яка діє на території Росії і є вже в України. Ці люди переконані, що знищуючи собак, вони очищують місто від інфекції і захищають людей від нападів безпритульних псів.

Товариство захисту тварин звинувачує мерію міста у бездіяльності. Тим часом ветлікар департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олег Юськів заперечує будь-які висловлювання і звинувачення про те, що саме комунальні служби міста отруюють собак. Він не заперечує факт отруєнь, але експертиза, яку провела міська влада, нічого конкретного не з'ясувала.

Тим часом, у Львові відбудеться акція "Діти проти жорстокості", покликана привернути увагу міської влади і громадськості до масових отруєнь собак у місті.

Під час акції захисники тварин вимагатимуть від правоохоронців знайти людей, які розкидають отруту. За версією товариства, її додають у ковбасу, яку й розкидають. Тварина дуже мучиться після отруєння.

Під стіни львівської Ратуші діти та дорослі прийдуть із плакатами та малюнками, на яких будуть зображені сумні песики, яких у місті отруюють невідомі особи. А ще львів'яни, небайдужі до тварин, принесуть лист міському голові із підписами городян з вимогою з'ясувати і впіймати людей, які підкидають отруту псам.

Реклама:

Головне сьогодні