Британський хакер викрив мародера через Facebook

— 16 серпня 2011, 13:05

На час заворушень Грег Мартін переїхав до своєї подруги, а коли повернувся додому, виявив, що мародери пограбували його квартиру, викравши, серед іншого, ноутбук від Apple останньої моделі, пише Вести.ru.

Грег Мартін багато років працював на НАСА і ФБР. На його ноутбуці було встановлено ​​спеціальну програму, яка дозволяла відстежувати через будь-який комп'ютер, що відображається на моніторі вкраденого макбуку.

Підключившись до зниклого ноутбука за допомогою запасного стаціонарного комп'ютера, Мартін набрався терпіння і став чекати. Протягом чотирьох годин передбачуваний злодій дивився на комп'ютері Грега ісламістські ролики і вивчав сайти, де продавалися "Мерседеси" класу "А". У підсумку, мародер зайшов на свою сторінку в Facebook, чим себе і викрив.

Злочинцем виявився 18-річний лондонець Сохелі Халіфар. Хакер передав дані мародера в поліцію, після чого співробітники правопорядку увірвалися додому до нього і вилучили у нього викрадений ноутбук. Суд над Сохелі Халіфаром відбудеться найближчої п'ятниці.

Реклама:

Головне сьогодні