Тютюнові компанії США виступили проти нових заходів боротьби із палінням

— 17 серпня 2011, 12:09

На думку RJ Reynolds Tobacco, Lorillard Tobacco, Commonwealth Brands, Liggett Group і Santa Fe Natural Tobacco, нова вимога порушує конституційне право на свободу слова, оскільки змушує компанії пропагувати урядовий заклик про шкоду куріння, пише Вести.ru.

Власне FDA судовий позов ще не коментувало.

Нагадаємо, що нове ілюстроване попередження про шкоду паління має розміщуватися на половині передньої і задньої сторони пачки сигарет з вересня 2012-го року. Існуючі зараз попередження "Куріння може вас вбити" і "Сигарети викликають рак" будуть доповнені ілюстраціями, на одній з яких чоловік, що пережив трахеотомію, видихає сигаретний дим з отвору в грудях, на іншій - жінка, оточена клубами диму, обіймає дитину.

Крім того, попередження про шкоду паління має займати 20% простору на рекламі сигарет.

У тютюнових компаніях не приховують, що за допомогою судового позову вони хочуть відкласти введення нового закону.

У 40-сторінковому позові говориться, що уряд незаконно змушує компанії за допомогою попередження "залякувати" споживачів.

"Уряд може вимагати розміщувати на продукті попередження, яке прямо говорить про шкоду. Однак уряд не може вимагати, щоб сигаретна пачка ставала рекламним щитом його кампанії по боротьбі з курінням", - йдеться в спільному прес-релізі.

Реклама:

Головне сьогодні