Берлінських поліцейських зобов’язали носити іменні таблички

— 18 серпня 2011, 11:01

Усе це, за словами речника поліції Берліна Франка Міллерта, має сприяти поліпшенню іміджу правоохоронців та підвищити прозорість їхньої роботи, повідомляє Deutsche Welle.

Запровадження цього нововведення упродовж тривалого часу вимагали правозахисні організації та представники лівого та "зеленого" політичних рухів. Це значно би спростило процес оформлення скарги в разі неправомірних, на думку постраждалої сторони, дій вартового порядку.

Після кількох судових слухань з цього питання у січні цього року таки дійшли остаточного рішення: поліцейські все ж носитимуть іменні таблички або ж таблички з особистим порядковим п'ятизначним номером співробітника поліції, за яким, у разі потреби, їх можна буде легко знайти. "Якщо ж поліцейський має подвійне ім'я, ми знайдемо вирішення й цій проблемі", - пообіцяв Франк Міллерт.

Тим не менше проти запровадження обов'язкового носіння табличок виступила профспілка поліцейських. Вони спробують оскаржити це рішення.

Вже восени активісти обіцяють подати позов до адміністративного суду. Їхній головний аргумент: ідеться не лише про порушення фундаментальних прав людини, але й про піддавання себе та своїх родин додатковій небезпеці. Як наголошують представники профспілки, знаючи прізвище або особистий номер поліцейського, йому та його близьким зможуть погрожувати кримінальні елементи та екстремісти.

Загалом від кінця липня було виготовлено понад 52 тисячі ідентифікаційних табличок для берлінських поліцейських.

Реклама:

Головне сьогодні