Американський мільярдер вклав гроші в штучні "острови свободи"

— 18 серпня 2011, 11:33

Такі суверенні держави зароджуватимуться з нуля - поза існуючими законами, правилами чи моральними нормами будь-якої іншої країни, пише журнал Details.

Вони стануть такими собі "плаваючими чашками Петрі" для впровадження політики, що її лібертаріанцям досі не вдавалося втілити на суші. Це будуть держави без жодної мінімальної зарплатні та з невеликою кількістю обмежень щодо зброї.

"Чимало людей, які гадають, що це неможливо. Це добре. Нас не повинні надто хвилювати ті люди, бо, поки вони не думають, що це можливо, вони не сприйматимуть нас всерйоз. І вони не намагатимуться нас спинити, доки не буде надто пізно", - заявив Тіль у 2009-му році.

Як каже колишній інженер Google, засновник The Seasteading Institute Петрі Фрідман, "флотилію" офісів у води поблизу Сан-Франциско вони планують запустити вже в наступному році.

Постійні поселення буде відкрито за сім років, і до 2050-го в них мають мешкати вже десятки мільйонів людей. Звісно, певний час та чимало зусиль юристів знадобиться на те, щоби новітні держави визнала ООН.

"Як функціонує сьогодні більшість диктатур - вони силують людей, яким не дозволено виїхати", - пояснює Фрідмен.

Натомість проживання мешканців плаваючих колоній буде чимось на зразок контракту з мобільним оператором, який можна в будь-який час розірвати.

Реклама:

Головне сьогодні