В Італії повертається мода на кемпінг

— 18 серпня 2011, 11:48

Та й у розважальному плані ощадливий мандрівник будь-якого віку знайде, чим зайнятися в таборі, пише Радіо Свобода.

Безпечний і комфортний відпочинок на природі гарантують в організованих кемпінгах, яких чимало на півострові. Відомо, що під час такого відпочинку родина з чотирьох осіб витрачає в середньому 60 євро щодня.

Два з найвідоміших кемпінгів розташовані у південній області Калабрія, біля містечка Чиро-Маріна.

"Мешканці табору платять за місце для намету чи авто, за електроенергію, за душ із гарячою водою протягом доби. Також ми пропонуємо розважальні програми, є басейн, ресторани, тенісний корт, футбольне поле і, звичайно, прекрасне море", - розповідає координатор кемпінгу Марія Анджела Спантара.

1200 євро для двох осіб - стільки коштує проживання в цьому кемпінгу протягом серпня. А вже у вересні місячний відпочинок для двох обійдеться в шість разів дешевше, 200 євро, інформує Спантара.

Однак далеко не всі шанувальники "юшки в казані" обирають цей вид відпочинку через ощадливість. Очевидно, що для цього необхідна воля і загартування.

"Так, тут дешевше відпочивати, ніж проживати в готелі, та це для мене не важливо. Бачите, в готелі не та атмосфера, немає такої свободи та сімейної обстановки, як у таборі. В готелі треба бути у штанях, в сорочці.., а тут ми вільні: натягнув шорти, шльопанці - і вперед", - каже відпочивальник із Флоренції.

Найбільш популярні кемпінгові місця нинішнього сезону - пляжі південної Базилікати, Калабрії, долини північної області Трентино-Альто Адідже і, безумовно, пагорби з кипарисами в центральній Тоскані.

Реклама:

Головне сьогодні