Азаров хоче, аби ціни на книжки стали доброзичливими до покупця

— 18 серпня 2011, 12:09

На вчорашньому засіданні уряду прем'єр попросив Міністерство економічного розвитку і торгівлі провести спеціальний аналіз ринку книговидання і торгівлі. На думку Азарова, книговидання має підтримуватися коштами держави, цитує його Комсомольская правда в Украине.

Питання про якісну та недорогу продукцію Азаров підняв після відвідування книжкової ярмарки. На літературу він витратив рівно тисячу гривень, придбавши "Петербурзькі повісті" Миколи Гоголя, "Пакти та конституції Української держави" і ще кілька видань. Він зауважив, що знання коштують надто дорого.

"Мережа книжкової дистрибуції та правила торгівлі на ринку недосконалі, а ціни - недоброзичливі до покупця. Це неправильно! Книга повинна бути доступною, - сказав Азаров.

Преференцій від уряду видавці чекають вже давно. Пільги були закріплені за їхнім бізнесом до 2015-го року - але, за словами президента Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександра Афоніна, їх ледь не позбавили пільг на догоду вимогам МВФ.

Так, горезвісна перша редакція Податкового кодексу пропонувала позбавити видавців всіх пільг, одночасно підвищивши податки втричі. Але преференції вдалося відстояти, і тепер видавці чекають держзамовлення від Кабміну - наприклад, що уряд дасть певну суму на оновлення книжкових фондів у бібліотеках.

Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на газету "Комсомольская правда", в будь-якому вигляді заборонені

Реклама:

Головне сьогодні