Українські хакери пограбували США на 20 млн. доларів

— 22 серпня 2011, 12:05

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України (СБУ).

Члени угруповання створили розгалужену, добре законспіровану мережу по всій Україні, до складу якої входило понад 20 осіб з числа громадян України та іноземців.

Використовуючи спеціалізовані програмно-апаратні пристрої та сучасні комп'ютерні технології, члени угруповання здійснювали несанкціоновані копіювання конфіденційної інформації про реквізити банківських платіжних карток, необхідної їм для виготовлення підроблених пластикових платіжних засобів міжнародних платіжних систем з їх подальшим використанням для викрадення коштів з банківських рахунків громадян різних країн.

Отримані у такий спосіб кошти легалізовувалися шляхом перерахування на інші банківські рахунки з метою перерозподілу між учасниками злочинного угруповання.

На початку серпня цього року, організатори та окремі члени угруповання були затримані на "гарячому". У них вилучено високотехнологічне обладнання, понад 1000 підроблених пластикових платіжних засобів та понад 100 тисяч реквізитів у вигляді комп'ютерної конфіденційної інформації, необхідної для їхнього виготовлення, значні суми коштів, а також підроблені документи, прикриття тощо.

За попередніми оцінками правоохоронних органів США, внаслідок зазначених протиправних дій тільки економіці США завдано шкоди на суму близько 20 мільйонів доларів.

Чотири члени вказаного угруповання за рішенням суду заарештовані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботуелектронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні