Німецькі вівчарки більше не служитимуть у поліції ФРН

— 25 серпня 2011, 10:35

На патрулях її поступово витісняє іноземний конкурент - бельгійська короткошерста вівчарка малінуа, пише Deutsche Welle.

Бельгійський різновид вівчарок вважають рухливішим, рішучішим та дешевшим аналогом німецької вівчарки. Так, у поліції федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія на 281 чотириногого "бельгійця" припадає лише 26 німецьких вівчарок. У поліції кажуть, що бельгійські собаки за багатьма параметрами проявляють себе краще, ніж їхні німецькі родичі.

Німецька вівчарка

Поліцейський собака має бути мужнім і рішучим у напружених ситуаціях, а також у потрібний момент захищати свого провідника. Щоб розпізнати наркотичні чи вибухові речовини, він повинен бути мотивований. Ці здібності начебто краще проявляються у бельгійських вівчарок. Важливу роль при відборі собак відіграє також ціна - бельгійські "аналоги" дешевші.

Бельгійська вівчарка

Тим не менше прихильність німців до своєї традиційної породи собак таки охолола. Кількість народжених цуценят німецької вівчарки за останні 12 років зменшилася удвічі. Разом з тим Грубе звертає увагу на високу популярність собак у світі - у 2010 на планеті народилося близько мільйона цуценят цієї породи.

Водночас німці все ще залишаються вірними своїй вівчарці: з 14 з половиною тисяч цуценят, які народилися минулого року у ФРН, цей домашній улюбленець абсолютно лідирує, випереджуючи також популярних сьогодні таксу та лабрадора.

Фото з kinology.kiev.ua, poisk-druga.ru

Реклама:

Головне сьогодні