Французькі багатії вимагають вищих податків для себе

— 25 серпня 2011, 11:15

16 керівників найбільших французьких компаній, серед яких і найбагатша жінка Європи, керівниця L'Oreal Ліліан Беттенкур (за оцінками Forbes, 15 місце серед світових багатіїв зі статком у 23,5 мільярда доларів), у відкритому листі до уряду запропонували сплачувати "спеціальний податок на багатство" у рамках солідарності із іншими французами, яким доводиться потерпати від економічної кризи та скорочення бюджетних витрат.

Серед інших підписантів листа - керівник Total Крістоф де Маржері, директор Societe Generale Фредерік Оде та керівник Air France Жан-Сіріл Спінетта, повідомляє Бі-бі-сі.

"Ми, керівники провідних французьких підприємств, бізнесмени, банкіри та просто заможні громадяни хотіли б, аби найбагатші люди сплачували спеціальний внесок за умов, коли стан державних фінансів та економічні перспективи погіршуються і загрожують майбутному Франції та Європи і коли наш уряд закликає усіх до солідарності", - йдеться у листі, що його було опубліковано у Le Nouvel Observateur.

Відкритий лист від французький багатіїв з'явився тоді, коли французький уряд готується оголосити черговий пакет антикризових заходів, що мають на меті скорочення дефіциту бюджету. Серед цих заходів, як очікується, має бути і запровадження окремого податку для "супер-багатих" - тих, чиї доходи перевищують 1 мільйон євро на рік.

Загалом, французький уряд планує скоротити бюджетний дефіцит на 14 мільярдів євро впродовж наступних двох років, переважно за рахунок скасування податкових канікул та більшого оподаткування великих компаній.

Про ці наміри французького уряду стало відомо потому, як постало питання про зниження кредитного рейтингу Франції із нинішнього - найвищого ААА.

Раніше американський мільярдер і фінансист Уоррен Баффет, який, за оцінками журналу Forbes є третьою найбагатшою людиною у світі, також Клацнути запропонував своєму урядові запровадити вищі податки для супер-багатіїв, стверджуючи, що у своїй компанії саме він сплачує найменші податки у порівнянні із доходами.

Реклама:

Головне сьогодні