Кабмін відновить дотації за екологічно чисте молоко

— 26 серпня 2011, 12:11

Як повідомили у Міністерстві аграрної політики і продовольства, проект відповідної постанови Кабінету міністрів "Про внесення змін до розмірів бюджетної тваринницької дотації на 2011 рік" вже схвалений Кабміном, і після доопрацювання набуде чинності, пише УНІАН.

За словами міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка, в документі враховані звернення регіонів щодо відновлення бюджетної дотації за екологічно чисте молоко.

"Таке рішення стимулюватиме сільськогосподарських товаровиробників до виробництва екологічно чистого молока, сприятиме забезпеченню виробників продуктів дитячого харчування сировиною і наповненню вітчизняного ринку високоякісними дитячими продуктами у достатніх обсягах", - сказав Присяжнюк.

Він також зазначив, що скасування виплати дотації минулого року призвело до дуже скрутного фінансового стану виробників.

"Витрати на виробництво молока, яке використовується для виготовлення продуктів дитячого і дієтичного харчування, значно вище, адже воно засноване на органічному землеробстві. Тому наша принципова позиція - підтримувати таких виробників", - підкреслив керівник Мінагропроду.

Реклама:

Головне сьогодні