У маріупольському банку гроші чекають на власника уже 82 роки

— 26 серпня 2011, 13:04

Найдавніший було відкрито ще в січні 1929-го року в Маріупольському відділенні "Ощадбанку", в ощадкасі при рибоконсервному заводі. У тому ж відділенні зберігається ще один грошовий старожил, відкритий в тому ж місяці, пише Сегодня.

У Сумах лежать гроші, покладені на рахунок ще в 1938-ому році, а в селищі Марківка на Луганщині внесок чекає свого власника ще з 1939-го року.

Вкладники, якщо вірити документам, були звичайними робітниками, хоча суми за тими мірками були далеко не скромними.

До нашого часу гроші знецінилися, зараз це вже невеликі суми, говорить начальник управління маркетингу, реклами та зв'язків з громадськістю "Ощадбанку" Ярослава Тітова, але конкретні цифри не називає, посилаючись на банківську таємницю.

Якби господарі вкладів знайшлися і в бюджеті були б гроші на їх виплату, то їм би повернули гроші за курсом: 1 гривня 5 копійок за один рубль. Це стосується всіх грошових внесків, розміщених в "Ощадбанку" до 2 січня 1992 року.

Гроші зі старих внесків могли б, теоретично, видати, якщо знайдеться законний власник або його спадкоємці. Ну, і, знову-таки, гроші в держбюджеті. Тимчасових обмежень по зберіганню заощаджень в "Ощадбанку" немає.

"А якщо власник так і не знайдеться, гроші будуть зберігатися вічно", - говорить Титова.

"Ощадбанк" було засновано в СРСР у 20-ті роки.

Реклама:

Головне сьогодні