Обрано найкращий у світі мускатель

— 26 серпня 2011, 15:41

Мускатне вино Casa Venâncio Costa Lima обійшло інших учасників конкурсу і набрало найбільшу кількість балів. Всього ж на цій дегустації було вручено 49 золотих медалей і 25 срібних. Крім цього, була визначена десятка найкращих мускатних вин 2011 року, куди увійшли вина, вироблені в Португалії, Іспанії, Франції, Південної Африки та Бразилії.

За словами представника виноробні Casa Venâncio Costa Lima, де був виготовлений найкращий Мускатель, португальське мускатне вино вперше в історії проведення цього міжнародного конкурсу, отримало таку високу нагороду від професійного журі.

Як вважає винороб, це стало можливо не тільки завдяки унікальним природним і кліматичним умовам терруара регіону Сетубал, а й високій якості напою, який в останні роки став практично ідеальним. Варто зазначити, що виноробня Casa Venâncio Costa Lima, якій через три роки виповниться сто років, бере участь в конкурсі Muscats du Monde вже четвертий рік поспіль і постійно завойовує на ньому золоті медалі.

Міжнародний конкурс мускатних вин Muscats du Monde проводиться щорічно, починаючи з 2000 року. Цього року змагання проходили в місті Монпельє, регіон Лангедок-Руссільон (Франція). У дегустації брало участь 210 марок мускателей з 23 різних країн світу,

Вино Мускатель виготовляється з виноградного сорту Мускат з додаванням інших сортів. У такому бленді явний мускатний аромат виявляється дещо слабше, ніж в 100% мускатному вини. Рівень цукру в такому вини становить 10-16% об.

Реклама:

Головне сьогодні