В Європі з'явилися перші протипожежні цигарки

— 29 серпня 2011, 11:49

За словами представника компанії Еріка Сансі, тепер на папері кожної сигарети буде два чи три кільця, на яких буде менше мікроотворів, ніж зазвичай, повідомляє Euromag.ru.

"Під час згоряння цигарок до цих кілець, де менше приплив кисню до тютюну, її легше загасити", - пояснив він. Утім, як визнали виробники, звичайно ж цей метод не дає 100% гарантії від пожежі.

Мета нововведення - скоротити кількість пожеж, викликаних погано загашеними цигарками. Державний комітет по боротьбі із палінням (CNCT) стверджує, що у Франції за цієї ж причини щорічно гинуть сотні осіб.

Таки вид цигарок, що отримали назву "clopes", уже можна зустріти у Канаді, Австралії і деяких американських штатах.

Перші пачки цигарок уже надійшли у продаж до європейських тютюнових магазинів. А з 17-го листопада вони повинні будуть продаватися всюди, оскільки це передбачено Європейською комісією від 2008-го року. Після цієї дати, якщо трапиться пожежа через цигарку, буде виникати юридична відповідальність виробника.

Виробники цигарок упевнені, що нововведення не торкнеться вартості цигарок. Хоча вони визнають, що для виробництва нових сигарет потрібно "змінити процес виробництва".

Реклама:

Головне сьогодні