У Лондоні стартував щорічний карнавал. Фото

— 29 серпня 2011, 13:32

У ході фестивалю британська поліція буде приймати безпрецедентні заходи обережності, щоб уникнути нового спалаху заворушень, які захлиснули місто на початку серпня.

Зокрема, вулиці в районі фестивалю в неділю патрулюватили близько 5,5 тисяч поліцейських, а в понеділок - більше 6,5 тисяч, передає ВВС .

Очікується, що цього року захід, що проходять в округах Кенсингтона і Челсі з ранку і до сьомої вечора, відвідають сотні тисяч туристів і глядачів.

Один з найбільших карнавалів у світі проводиться з 1964 року протягом двох вихідних днів у серпні, і в минулому на ньому збиралося до двох мільйонів гостей і глядачів.

Провідну роль у карнавалі, як і в минулому, грають представники британської афро-карибської громади, які з історичних причин складають значну частину жителів цих районів Лондона.

За традицією перший день фестивалю належить дітям: вони розмальовують себе кольоровими фарбами та обсипаються блискітками, а дорослі спостерігають за їх іграми зі сторони.

У другий день починаються танцювально-костюмовані ходи більше зрілої публіки, у зв'язку з чим в район будуть направлені додаткові сили Скотленд-Ярду.

У минулому році за два дні Ноттінг-Хіллского карнавалу поліція затримала в цілому близько 200 порушників громадського порядку.

Реклама:

Головне сьогодні