1 вересня третина школярів буде без підручників

— 30 серпня 2011, 15:05

Про це повідомив голова правлiння Центру освiтнього монiторингу, екс-заступник мiнiстра освiти i науки України Павло Полянський, якого цитує Інтерфакс-Україна.

За його даними, наразi школи мають вiд 60% до 80% необхiдних пiдручникiв, залежно вiд регiону (наприклад, у Київськiй областi цей показник вищий).

Голова правлiння Центру освiтнього монiторингу зазначив, що не надруковано ще кiлька видiв пiдручникiв з рiзних дисциплiн для 11 класу: "Не встигнуть до 1 вересня".

Окрiм того, за словами Полянського, досi не надруковано жодного пiдручника мовами нацiональних меншин з 24 тис. передбачених. Йдеться про пiдручники росiйською, румунською, угорською, молдавською та польською мовами.

"Порiвняно з минулим навчальним роком ситуацiя (з наявнiстю пiдручникiв у школах - авт) є набагато кращою ", - додав Полянський.

Мiж тим, коментуючи ситуацiю з доступом до електронних шкiльних пiдручникiв, експерт зазначив, що "жодного продукту у виглядi електронного пiдручника не було".

"Таке враження, що вони (чиновники в Мiнiстерствi освiти i науки, молодi та спорту - авт) вже вiдiйшли вiд цiєї iдеї", - сказав Полянський.

За свого боку, перший директор Центру оцiнювання якостi освiти, координатор напрямку "Суспiльство знань" в "Урядi змiн" Лiлiя Гриневич висловила критичнi зауваження з приводу електронних версiй пiдручникiв, запропонованих у минулому роцi сайтом Мiносвiти.

"Цi версiї були з численними помилками, це не справжнi електроннi пiдручники. I вони по сутi не працювали в школах ... Це був сурогат", - зазначила Гриневич.

Водночас вона позитивно оцiнює свiтову тенденцiю до використання електронних пiдручникiв як додаткових навчальних посiбникiв i вважає, що "з часом, через кiлька рокiв ми до цього прийдемо i в Українi".

Реклама:

Головне сьогодні