У Києві катастрофічно бракує туалетів

— 30 серпня 2011, 16:29

Більшість із них в центральній частині міста, а на околиці знайти громадський туалет практично не можливо, пише Радіо "Свобода".

Загалом у місті є менше трьохсот туалетів, частина з яких не працюють, а за підрахунками заступника голови Київської міськдержадміністрації Олександра Мазурчака, має бути більше тисячі.

За словами чиновника, наразі науковці розробляють Програму-схему санітарної очистки Києва, де серед іншого буде розглядатися питання збільшення кількості туалетів.

"Програма передбачає кілька напрямків. Уже є сьогодні модульні туалети, по типу "Тут Сервіс", близько 160 - це туалети, які мають воду і каналізацію. Буде нарощуватися кількість таких модулів", - сказав Мазурчак.

Другий варіант, за його словами, це контейнерні туалети, які використовуватимуть як сезонні встановлюватимуть там, де немає комунікацій, каналізації (парки, пляжі), які будуть туалети.

ВІДЕО ДНЯ

"Вони мають воду зверху, зливаються і відкачуються. Вони нормальні, без запаху", - наголосив чиновник.

Також, додав він, влада буде відновлювати стаціонарні туалети, а на час великих заходів, як то Новий рік чи День Незалежності, встановлювати тимчасові безкоштовні біотуалети.

Мазурчак додав, що Програму в будь-якому випадку мають погодити до кінця року, оскільки вона покликана частково вирішити проблему вбиралень до Євро-2012.

Реклама:

Головне сьогодні